Новини

 • 05 Март 2012

  Разясняват всяка сряда как се става приемен родител

  Специалисти на фондация „За Нашите Деца“ се срещат всяка седмица с кандидати за приемни родители, за да ги упътят в процеса по кандидатстване и да им разяснят стъпка по стъпка какво да направят. За много хора „приемен родител“ вече е професия, която им носи голямо удовлетворение от това, че помагат на деца в нужда.

  още »
 • 27 Фев 2012

  След 3 години живот в институция момиченце от дома за бебета в Пловдив намери своето приемно семейство

  Малката Ели от дома за бебета в Пловдив намери своята приемна майка Катя. Ели за пръв път ще има истинско семейство, тъй като още като новородено бебе е била оставена в социални дом. Огромна бе радостта за екипа на фондация „За Нашите Деца” в Пловдив и особено за социалния работник Марияна Рудева, която е заедно с Катя през целия път до настаняването на детето при нея.

  още »
 • 27 Фев 2012

  Тригодишно дете отпразнува първия си рожден ден в семейство

  На 26 февруари Гошко посрещна третия си рожден ден в дома на приемната майка Милка. Това е първият рожден ден, който той празнува извън социалния дом. Само няколко дни преди това Милка го е взела от дома за бебета в Пловдив.

  още »
 • 09 Дек 2011

  Четиригодишната Симона намери своята приемна майка

  На 8 декември екипът на Центъра по приемна грижа към фондация "За Нашите Деца" настани четиригодишната Симона при приемния родител Мария Димитрова. Момиченцето е с множество тежки увреждания и заболявания, но приемната майка е уверена, че ще се справи с отглеждането на детето.

  още »
 • 01 Дек 2011

  Отпразнувахме първия рожден ден на дете от приемно семейство

  На една година стана малката Ива, която вече 8 месеца живее при приемната си майка Теменужка Минкова. Екипът на фондация „За Нашите Деца” организира весел семеен празник по случая. Най-интересна за Ива бе тортата под форма на кукла „Барби”. Тя не можа да опита вкусния сладкиш, тъй като е много малка, но пък за нея остана самата кукла. Ива получи и още един подарък – музикална рибка, която да спомогне за развитието на слуха и зрението й. Играчката свети в пъстри цветове, издава различни звуци и по този начин ще насърчава познавателните процеси у детето.

  още »
 • 28 Ное 2011

  Популяризирахме приемната грижа на фестивала „Хоро в София”

  Екипът на Центъра по приемна грижа към фондация „За Нашите Деца” се включи във фестивала „Хоро в София”, но не с народни танци, а с информационен щанд. Участието е част от програмата на фондацията за набиране на приемни родители за изоставени деца.

  още »