Новини

 • 15 Окт 2013

  Фондация „За Нашите Деца“ търси приемни родители за гр. Пловдив

  Екипът на фондация „За Нашите Деца“ търси приемни родители за гр. Пловдив, които да поемат грижата за новородени и деца до тригодишна възраст. Повече информация можете да видите тук.

  още »
 • 17 Юли 2013

  Да се чувстваш закрилян

  Ани е едно от хилядите деца в България, които са жертва на домашно насилие. Това са едни от най-тежките детски съдби, с които се сблъскват екипите на фондация „За Нашите Деца”. Случаите на насилие вкъщи са трудни, не само защото изискват продължителна и комплексна работа с жертвите на насилие, но и защото много често пострадалите не сигнализират за проблемите в дома си.

  още »
 • 17 Юли 2013

  Безгрижно лято

  Безгрижно лято с дъх на весели лудории, игри и безброй детски усмивки – това е мечтата на всеки малчуган. За това копнее и малкият Дани, загледан през прозореца на автомобила, докато пътува сгушен в прегръдката на социалния работник на фондация „За Нашите Деца“ към своите нови мама и татко.

  още »
 • 25 Юни 2013

  Принц Едуард и принцеса Софи бяха гости на Център по обществена подкрепа на фондация „За Нашите Деца“

  По време на визитата на принц Едуард и съпругата му София, на която фондация „За Нашите Деца“ бе домакин в Центъра за обществена подкрепа "Света София", кралската двойка се срещна с приемни и родни деца и семейства, които фондацията подкрепя. Принцът и принцесата се запознаха с постиженията, които фондацията има в посока на закриването на домовете в страната и станаха част от стария български обичай „прощъпулник“.

  още »
 • 17 Юни 2013

  В приемно семейство, а не в дом за деца

  Павел се появява на бял свят в една съвсем обикновена пролетна утрин. Това, което не знае обаче е, че неговата майка е взела трудното решение да го изостави. Тя е млада, без сигурни и постоянни доходи и без семейна подкрепа. Павел има малко братче и сестриче, но за него няма място в дома на семейството на Албена. Макар социалните работници на фондация "За Нашите Деца" да разговарят с нея, да изслушват нейните страхове, тревоги и притеснения и да предлагат своята емоционална и материална подкрепа, Албена е категорична, че Павел няма да се прибере вкъщи с нея.

  още »
 • 14 Юни 2013

  И след най-тъмните и страшни нощи, настъпват дни, изпълнени с надежда

  Милена и Кирил са част от многодетно семейство, където пространството, уюта, нежните майчини грижи и обич са непознати за тях. Майка им няма партньор и през по-голямата част от времето отсъства като оставя своите деца да се гледат сами. Малката Милена е само на 3 години и половина, а братчето й на почти 5, но липсата на внимание и ласки са оставили вече своите тежки следи върху развитието на дечицата.

  още »