Новини

 • 24 Апр 2013

  Благотворителен ден в Бизнес Парк София помогна на изоставените деца да живеят в семейство 26 Апр 2013

  На 22 април фондация „За Нашите Деца” проведе благотворителен ден на територията на Бизнес Парк София в подкрепа на каузата всяко дете да живее в семейство. В рамките на един следобед пред сграда 7 в Бизнес Парка, както и в офисите на C3i, ISG Technology, Kraft Foods и Sofica Group бяха организирани интересни и атрактивни инициативи, чрез които хората даряваха, докато се забавляват. Самата благотворителна дейност се извършваше от служители от международните офиси на фирма Cargill - ключов партньор на фондацията в развитието на приемната грижа в България и намирането на семейства за децата от социалните домове. Целта на мероприятието беше да помогне за набиране на средства за Центъра по приемна грижа на фондация „За Нашите Деца”.

  още »
 • 18 Апр 2013

  Най-добрите световни практики по приемна грижа работят и в България

  На среща в София фондация „За Нашите Деца” и световният лидер в приемната грижа Кор Асетс представиха пред повече от 30 представители на системата за закрила на детето най-новите и успешни практики, свързани с приемното родителство. Практиките вече се прилагат и в България в Центъра по приемна грижа на фондацията. С цел да се подобри качеството на грижата от фондацията са въвели насоки по модела на Кор Асетс, които да помагат на приемните родители да отговорят в най-голяма степен на потребностите на децата. Сред насоките са да се насърчава връзката на малчугана с родното семейство, за да не се изгубят корените му, да се уважават различията, свързани с неговия етнос и култура, да му се дава възможност да изразява своите тревоги и притеснения.

  още »
 • 02 Апр 2013

  АРТ работилница подкрепя приемната грижа

  През последния работен ден на март, представители на бизнес сектора в България участваха в АРТ работилница, организирана от Центъра за обществена подкрепа към фондация „За Нашите Деца”. Служители на фирма Cargill, МКБ Юнионбанк, Civitas Global, Global Private Solutions и други наши партньори и приятели, заедно с екипа и доброволци на фондацията, с нестихващ ентусиазъм изработиха над 300 красиви цветя от филц и уникални ръчно правени картички.

  още »
 • 27 Март 2013

  Приемна майка даде втори шанс за щастливо детство на малкия Явор

  Казват, че някои деца се раждат под щастлива звезда. Те имат любящо и грижовно семейство, купища играчки и светло бъдеще. За други деца обаче, животът не започва толкова щастливо. Едно такова дете е Явор.

  още »
 • 21 Фев 2013

  Заснехме филм по случай 20-годишния ни юбилей

  По повод нашата 20 годишнина с помощта на журналиста Иван Бедров създадохме филм за нашата история, с която се гордеем. Филмът е вдъхновен от историята на децата, на които помогнахме, от промените, които успяхме да постигнем на инстуционално ниво и надеждата, която дарихме на толкова много хора. Вижте нашите 20 години събрани в няколко минути.

  още »
 • 15 Фев 2013

  Две щастливи истории на деца в приемни семейства

  Симеон и Петя са едни от онези деца, за които животът щеше да бъде много по-тъжен и сив, ако не бяха открили своите ангели-хранители в лицето на приемните си родители и не бяха намерили подкрепа от фондация „За Нашите Деца”.

  още »