Новини

 • 18 Дек 2012

  Приемна майка даде шанс на изоставено момиченце да заживее в семейство

  Още от раждането си Мими живее в социалния дом „Св. Параскева“ и не знае какво е истинско семейство, защото е изоставена в родилното. Едва на годинка и пет месеца тя започва да получава индивидуална грижа от една любяща жена. Това е Красимира – приемната майка, при която е настанена след няколко месеца на опознаване.

  още »
 • 15 Дек 2012

  Приемна майка прие в дома си едномесечно изоставено момиченце

  Още едно бебе имаше щастието да попадне в приемно семейство, а не в социален дом. Приемната майка Галя прие в семейството си едномесечната Лили директно от неонатологичното отделение на Първа градска болница и я заведе в дома си, за да се грижи за нея с много внимание и обич. Момиченцето се ражда през октомври в болница „Майчин дом”. Тя е третото дете в семейството, но не е желана защото е от женски пол.

  още »
 • 25 Окт 2012

  Приемни родители, младежи и експерти в приемната грижа от 35 държави обмениха опит и идеи на конференция в София

  Над 300 приемни родители, деца и младежи под алтернативна грижа и учени и специалисти в системата за закрила на детето, десетки неправителствени организации от цял свят участваха между 22 и 24 октомври в международната конференция по приемна грижа, чийто домакин беше фондация „За Нашите Деца”. Част от конференцията беше Младежката програма, която имаше за цел да помогне на млади хора от алтернативна грижа да усъвършенстват житейските си умения.

  още »
 • 09 Окт 2012

  Стартира кампания за набиране на приемни родители в Пловдив

  Стартира кампания за набиране на приемни родители в гр. Пловдив, която се реализира от дирекция „Социална политика“ към Община Пловдив и фондация „За Нашите Деца” по проект „И аз имам семейство”. Целта на кампанията е да насочи общественото внимание към професионалната приемна грижа като алтернативна форма на трудова заетост, както и да информира гражданите какво представлява тя и какви са ползите от нея за децата и родителите

  още »
 • 04 Сеп 2012

  Подкрепихме 33 приемни семейства с помощта на дарителите на „Приказен танц”

  Измина повече от година от провеждането на първото танцово благотворително събитие на фондация „За Нашите Деца” и Dance academy, с което се набраха средства за намиране на приемни семейства за изоставените деца в България. Днес можем да погледнем назад и да отчетем резултатите от работата на фондацията по приемна грижа, която стана възможна благодарение на хората и компаниите, които се включиха в събитието и дариха за каузата време, усилия и средства.

  още »
 • 10 Юли 2012

  Фондация „За Нашите Деца” е домакин на международна конференция по приемна грижа

  Фондация „За Нашите Деца” е организатор и домакин на тазгодишната регионална конференция на Международната организация по приемна грижа (IFCO), която ще се проведе в София между 21 и 24 октомври. Вече стартира регистрацията за участие и заявяването на презентации и за българските делегати.

  още »