Новини

 • 18 Апр 2012

  Рожден ден в Англия в подкрепа на българските деца

  Мениджър от водещата британска агенция по приемна грижа Core Assets отпразнува рождения си ден в името на български приемни деца. Фил Смит, които управлява жалбите и оплакванията в Core Assets, заедно със своя приемен брат Ърни решиха да посветят партито по случай петдесетгодишнината си на каузата на фондация „За Нашите Деца” - повече изоставени български деца да имат приемни семейства.

  още »
 • 17 Апр 2012

  Приемни деца боядисваха великденски яйца

  През изминалите почивни дни празнувахме Великден – най-големият християнски празник, на който вярващите отбелязват възкресението на Божия син Исус Христос. Жертвата на Спасителя на човечеството е повод да си припомним колко много може да означава всеки жест направен за малките, слабите, лесно ранимите…

  още »
 • 09 Апр 2012

  Габриел Жером от Core Assets посети фондация „За Нашите Деца“

  Екипите на фондация „За Нашите Деца“ бяха посетени от Габриел Жером, ръководител на отдела за развитие на международната социална дейност на водещата световна организация по приемна грижа - Core Assets. От юли 2011 г. Core Assets финансира проект за Център по приемна грижа.

  още »
 • 28 Март 2012

  Талантливо момченце от Пловдивския дом за бебета намери своето приемно семейство

  Добрите новини във фондация „За Нашите Деца” не спират. Пловдивският екип по приемна грижа подкрепи поредното приемно семейство да вземе у дома си дете от Дома за медико-социални грижи в града. Социалните работници на фондацията бяха неотлъчно до приемната майка Мария и до нейния съпруг Бойко по време на целия процес на кандидатстване за приемни родители. Така на 28 февруари 2012 г. отведоха малкия Митко у дома си, с което го спасиха от преместване в поредната институция за по-големи деца.

  още »
 • 22 Март 2012

  Core Assets проведоха поредица обучения за експертите на фондация „За Нашите Деца“

  Световният лидер по приемна грижа, Core Assets,за трети път тази година проведе поредица от специализирани обучения, предназначени за социални работници, фамилни терапевти и психолози на фондация „За Нашите Деца“. Обученията са част от съвместния проект на фондацията и Core Assets за развитието на приемна грижа в България.

  още »
 • 13 Март 2012

  Core Asstes учат специалистите на „За Нашите Деца” как да правят добри оценки на кандидати за приемни родители

  През февруари 13 специалисти от „За Нашите Деца” преминаха през четиридневно обучение за подобряване на практиката си по проучване и оценка на кандидати за приемни родители. Обучението проведе Джейн Уестъкът, водещ експерт от Core Assets, които са световни лидери в приемната грижа. Джейн използва различни интерактивни методи, за да помогне на социалните работници, психолози и фамилни терапевти на фондацията надникнат в живота на кандидатите и по този начин да успеят да направят обективна оценка на техния капацитет за грижа за чуждо дете в дома си.

  още »