Талантливо момченце от Пловдивския дом за бебета намери своето приемно семейство

 • 28 Март 2012

  Добрите новини във фондация „За Нашите Деца” не спират. Пловдивският екип по приемна грижа подкрепи поредното приемно семейство да вземе у дома си дете от Дома за медико-социални грижи в града. Социалните работници на фондацията бяха неотлъчно до приемната майка Мария и до нейния съпруг Бойко по време на целия процес на кандидатстване за приемни родители. Така на 28 февруари 2012 г. отведоха малкия Митко у дома си, с което го спасиха от преместване в поредната институция за по-големи деца.

   

  Момченцето ще стане на три години през април. От 4 четиримесечна възраст живее в дом за бебета, където социалните служби го настаняват, за да е на по-безопасното място, тъй като родната му майка му води хаотичен опасен начин на живот и не може да се грижи за него. Екипът на фондацията познава много добре както детето, така и семейство Георгиеви и преценява, че това ще бъде подходящ дом за Митко. Социалният работник от фондацията Марияна Рудева вярва, че тук момченцето може да развие целия си потенциал. Той е будно и много талантливо дете, което обича музиката и измисля собствен танц за любимите си песнички.

   

  Мария и съпругът й са готови да дадат цялата си обич на момченцето и да му покажат какво е живот в семейство, докато се появят неговите осиновители. Историята на Мария е като на много други приемни майки, които в определен момент от живота си приемат грижата за чуждо дете като своя мисия. Тя напуска работата си като технически секретар в частна фирма, защото усеща, че е дошло времето да се посвети на професия „приемен родител”. Децата на семейство Георгиеви отдавна са напуснали семейното гнездо, но двамата са активни хора и искат да продължат да бъдат полезни за някой друг. Тогава Мария се свързва с фондация „За Нашите Деца” в Пловдив и започва процеса на кандидатстване. Съпругът й е с нея през цялото време, идва на срещите с детето и също се подготвя за неговото идване в дома им. Благодарение на техните усилия и на всеотдайността на екипа на фондацията, Митко вече живее заедно с двама любящи хора, които ще бъдат до него, за да расте щастлив и да развива талантите си.

   

  Снимка: dreamstime

   

  В София социалните работници на фондация „За Нашите Деца” посрещат всички заинтересувани да станат приемни родители в Центъра по приемна грижа всяка сряда от 18:00 ч. на адрес ул. Любен Каравелов 14, тел. 02/ 439 80 90.

  В Пловдив информационните срещи се провеждат в Центъра "За деца и родители" всяка сряда от 16.30 до 18:00 ч. на адрес бул. Марица 21, тел. 032/943 444.