След пет години в дом Лили заживя с приемното си семейство

 • 15 Авг 2012

  Домът на семейство Петрови отново се оглася от детски смях. Петгодишната Лили напусна голямата институция, за да заживее с приемните родители Галя и Иван.

  Иван е професионален приемен родител, подготвен за тази нелека задача от фондация „За Нашите Деца”. Съпругата му Галя има своя професия, но изцяло подкрепя решението му да приемат дете у дома и да му дадат шанс за истинско детство. Родните им деца отдавна са тръгнали по своя път и семейното огнище е останало някак пусто и тихо. Сега те са готови да дарят обич и сигурност на други деца, които не знаят какво е да имат мама и татко.

  Иван и Галя започват да се срещат с момиченцето в социалния дом и бързо изграждат близка връзка. Социалният работник на фондация „За Нашите Деца” Методи Стоянов, заедно с екипа на дирекция „Социално подпомагане” Раковски, подкрепят през цялото време процеса на адаптация между приемното семейство и детето. Днес Лили вече живее в къщата на Иван и Галя на село.

  Лили е била поредното дете в многодетно семейство и е оставена в бебешки дом на 6-месечна възраст. Тя няма спомен какво е да живее с мама и татко. Сега вече има двама любящи възрастни, които са готови да й дадат всичко необходимо, за да расте здрава и щастлива. Тя тепърва разбира какво е някой да се грижи само за нея, да приготвя любимата й храна, да й обръща специално внимание, да си играят, да й разказва за света наоколо. В момента Галя и Иван учат Лили да разпознава цветовете, малко й е трудно, но не се отказва.

  Приемнoто семейство на Лили знае, че някой ден, когато се появят нейните осиновители, тя ще напусне дома им. Те са подготвени за раздялата, но до тогава ще направят всичко, за да се чувства Лили обичана и приета.