Приемни деца и партньори на фондация “За Нашите Деца” се забавляваха на съботен пикник

 • 31 Авг 2015

  В последната събота на месец август приемни деца и родители заедно с партньори на фондация “За Нашите Деца” се забавляваха на пикник в двора на Центъра за обществена подкрепа “Св. София”. На събитието присъстваха представителите на компаниите Cargill, Булстрад Живот, Орифлейм и Компас, които подкрепят фондацията в нейните проекти и инициативи.

  Александър Малински, Регионален мениджър за гр. София, и Елиза Михайлова, мениджър “Комуникации и социална отговорност", във фондация "За Нашите Деца" благодариха на всички за присъствието и дадоха начало на забавленията за малки и големи. Децата, които се радват на щастливо и сигурно детство, благодарение на грижите на своите приемни родители, показаха невероятни умения в игрите с професионалните аниматори и заслужиха мотивиращи награди.

  “Най-естественото нещо е да даваш и да получаваш подкрепа. Този пикник е една чудесна възможност за приемните деца и техните родители да общуват и да си дават подкрепа един на друг и да вярват, че светът е едно чудесно място за живот. Място, което ще става все по-добро благодарение на хора като тях” , посочи Елица Наумова, завеждащ отдел „Маркетинг и връзки с обществеността“ в ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп”.
  Родителите също се радваха на всичко случващо се. “Идеята за пикника е страхотна. Това не се случва за първи път и се радваме, че и тази година се състоя”, заяви Ганка Иванова, приемен родител във фондация “За Нашите Деца”.
  Изтощени от игрите и забавленията в съботната сутрин, всички присъстващи на пикника се подкрепиха с освежителни напитки и вкусни специалитети, приготвени с любов от самите приемни родители.

  Приемната грижа е шанс за много деца да не попаднат в социален дом, а да имат истинско семейство, което да ги дарява с индивидуална грижа, внимание и разбиране. “За Нашите Деца” осигурява набиране, обучение, психологическа и материални подкрепа за приемните родители. Фондацията разполага с 24-часова телефонна линия за подкрепа на приемни семейства, както и провежда регулярни срещи за взаимопомощ. Подготвя деца от домовете за живот в семейна среда. Организира арт ателиета, лагери и различни мероприятия за приемни деца.