Три академии за изкуства се обединиха в подкрепа на приемната грижа

  • 01 Окт 2015

    Три академии за изкуства лесно намериха своята допирна точка, обединявайки усилия в името на благородна кауза. ЛИБЕРА, Fusion Academy и Dance Academy - Sofia са организациите, които благородно ще поемат ролята на ментори, за да подготвят участниците в най-голямото благотворително събитие на фондация „За Нашите Деца” така, че да представят най-доброто от себе си.

    Основателят на ЛИБЕРА Мартин Иванов ще поеме специална грижа за отбора на вече пораснали приемни деца, които обаче са преминали през изолацията на социалните институции, а после са намерили топлина и обич в приемни семейства. Мартин Иванов - основател на академията, е завършил два университета в САЩ и е преподавал там. Той е положил основите на ритъм терапиятa и барабанното фасилитиране в България. Неговият институт за съвременно изкуство и терапия ЛИБЕРА от години е с доказани резултати при нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа. Повереният му отбор ще разказва история и то с щастлив край. В нея младите участници във Вечер на добродетелите ще изразят радостта от живота в семейств естествено чрез ритъма на ударните инструменти.

    Създателката на Fusion Academy също е с отговорна задача. Лъчезара Паскалева ще е специалният ментор на отбора от служители на фондация „За Нашите деца”. И тъй като една от основните дейности на академията е обучения по изкуства за възрастни и деца, и този път основателката й ще се представи с това, което най-добре умее. Нейна ще е отговорната задача чрез средствата на танцовия театър участниците да разкажат емоционална история за взаимоотношенията в едно истинско семейство. Кредо на компанията е, че креативността е заложена във всеки, така че крайният резултат от усилията й наистина ще е впечатляващ.

    Не на последно място помощ за артистичната програма на Вечер на добродетелите ще окажат специалистите от Dance Academy - Sofia. Техните хореографи ще са менторите на отбора с медийни лица. Четири прекрасни дами ще обединят усилия и ще изиграят традиционно българско хоро, подкрепяйки каузата на фондация „За Нашите Деца”. Пред препълнената зала водещите Ива Дойчинова (FM+), Нели Хаджийска (bTV - „Търси се”), Юлия Манолова (TV7) и Жана Брейчева (от „Господари на ефира” и „И аз го мога”) ще се впуснат в неравноделни ритми, вярвайки в каузата, че всяко дете заслужава истинско семейство. Dance Academy - Sofia, която е създадена след огромния успех на танцовото шоу „Dancing Stars”, винаги е подкрепяла децата в неравностойно положение. Създателят й – Трендафил Сърмов пък безрезервно съдейства за успешните каузи на „За нашите Деца”.