Вечер на добродетелите набра 150 000 лв. в подкрепа на приемната грижа

 • 07 Окт 2015

  150 000 лв. набра благотворителното събитие Вечер на добродетелите на фондация „За Нашите Деца“. Цялата сума ще бъде инвестирана в осигуряване на висококачествена приемна грижа за деца, които временно или постоянно не могат да живеят в родните си семейства. “За Нашите Деца” осигурява набиране, обучение, психологическа и материална подкрепа за приемни родители и подготовка на деца от домове за живот в семейна среда.

  „Тази вечер всички ние променихме съдбата на много деца. Аз ви обещавам, че фондация „За Нашите Деца“ ще инвестира всеки лев в това скоро да няма нито едно дете без семейство.“ – заяви Иванка Шалапатова – изпълнителен директор на фондацията.

  Събитието се проведе под патронажа на Кристалина Георгиева, която за втори път заяви подкрепата си към фондацията: „Най-добрата инвестиция в бъдещето е тази в децата и в тяхното благосъстояние. Защото те са едновременно една от най-уязвимите групи в нашето общество, но те са и тези, върху които изграждаме надеждите и очакванията си за един по-добър, по-чист и по-красив свят. Фондация „За Нашите Деца“ не просто дава възможност на стотици деца да намерят своите семейства. Тя създава общност от чувствителни и отговорни хора, всеки от които намира своя начин да превърне каузата на фондацията в свой модел на поведение.“.

  Общо 350 гости присъстваха на Вечерта, която се проведе в Sofia Event Center под мотото „Сбъдни мечтата за семейство!“. Сред тях бяха партньори, дарители и поддръжници на фондацията. За поредна година генерален спонсор на Вечер на добродетелите беше Дънди Прешъс Металс Челопеч. В името на приемните деца гостите даряваха за творческите изпълнения от програмата на събитието. На сцената излязоха някои от най-успешните бизнес лидери в България, популярни лица от телевизионния екран, приемни деца и родители и служители на фондация „За Нашите Деца“. За подготовката на техните изпълнения се погрижиха ментори от ранга на режисьора Георги Низамов, композитора проф. Виктор Чучков и преподаватели от три школи за изкуства: Либера, Fusion Academy и Dance Academy Sofia.

  Изпълнителният директор на „TNT България“ Иван Василев заяви: „Реших да се включа в каузата с участие, защото тя е една чудесна кауза. Събира много положителна енергия и ще бъде полезна за обществото.“

  В рамките на събитието се проведе и благотворително наддаване с предмети, предоставени на фондацията от президента на България Росен Плевнелиев, Кристалина Георгиева, изтъкнати дипломати, популярни личности и спортисти. Най-много средства бяха дарени за картина на големия Светлин Русев, дарена от фондация „Аполон и Меркурий“. Тя беше продадена за 19 000 лв.

  „За Нашите Деца“ работи от 22 години в България за това нито едно дете да не прекарва живота си в изолацията на социалните домове, а да живее щастливо и обичано в сигурна семейна среда. Вечер на добродетелите 2014 събра близо 80 000 лв. и подкрепи на 500 деца, като ги спаси от изоставяне и подпомогна развитието им. През 1997 г. фондацията въвежда първа приемната грижа в България.