Фондация “За Нашите Деца” ще участва в Национална годишна среща по приемна грижа

  • 29 Окт 2015

    Приемни родители и деца, както и специалисти по приемна грижа ще се включат в Националната годишна среща по приемна грижа „Загрижени за грижата“ в София. Конференцията се организира от Националната асоциация за приемна грижа и в нея ще вземат участие и експерти от фондация “За Нашите Деца”.

    “Приемната грижа като услуга в България може да се подобри чрез няколко стъпки: качествено управление на процеса и неговото ресурсно обезпечаване, адекватни решения за децата по мерките за закрила, качествен подбор на приемни семейства и подкрепа към тях и добра грижа на родителите към детето. Само така можем да имаме реализирани ефекти за детето” - сподели Елка Налбантова - директор на фондация “За Нашите Деца”.

    Програмата на конференцията е разделена на две части – за приемни родители и специалисти, и за младежи от приемни семейства. В рамките на събитието децата ще се обучават как да общуват по-добре със своите родители. От своя страна родители и специалисти ще получат професионални съвети как да се справят по-добре с тежки настанявания в приемни семейства.