Щастливата приказка на Катерина

  • 25 Яну 2016
    Историята на 6-месечната Катерина започва като на хиляди други деца, лишени от родителска грижа. Началото е трудно, защото собствената й майка не успява да се грижи за нея и момиченцето попада в социален дом, където не среща любяща ласка и подкрепа. Благодарение на фондация „За Нашите Деца“ историята на малката хубавица днес вече се пише по щастлив сценарий. Тя расте в приемно семейство, където за нея се грижат с обич и внимание.

    Катерина не е очаквана рожба. Когато я ражда, майка й е непълнолетна. Не знае как да се грижи за нея, няма нито умения и опит, нито желание. В семейството си също не среща подкрепа в отглеждането на новородената си дъщеричка. Трудностите, които младата майка среща, са огромни. Тя не може да се справи с грижите за красивата Катерина. Социалните работници преценяват, че животът на малкото бебе е в опасност, ако остане в настоящото си семейство. По спешност Катерина е настанена в социален дом. Момиченцето остава там самотно и без родителска ласка. Благодарение на бързата намеса на социалните работници от фондация „За Нашите Деца“ за малката хубавица е намерено най-подходящото приемно семейство. Тя остава в институцията за много кратко. От фондацията бързо намират за Катерина дом, пълен с обич и топлина.

    Приемната майка я посреща с любов и внимание, които досега са й липсвали толкова много. Допреди това тя се е справяла перфектно с грижите за две приемни деца, разполага с опита и познанията, за да поеме отглеждането на малкото бебе. Благодарение на приемната си майка и експертите на фондация „За Нашите Деца“ Катерина успява да се адаптира бързо и успешно в новото семейство. Сега тя расте усмихната, щастлива и спокойна. Обича да й говорят и гушкат, да я люлеят и да й пеят приспивни песнички. Приемната й майка вече е намерила добър педиатър, който да й помага със съвети при отглеждането на момиченцето. Предстои Катерина да бъде захранена с преходна храна. Скоро тя ще опита нови вкусове, ще изпробва зеленчуци, плодове, месо и риба, вкусни каши.

    Историята на Катерина тепърва ще се пише – тя ще се учи да сяда, пълзи и прави своите първи неуверени крачици. Най-важното за нея обаче ще е, че ще открива света в спокойна семейна среда. С любов и подкрепя до нея неотлъчно ще бдят приемната майка и социалните работници от фондация „За Нашите Деца“.